Yoga στην παιδική ηλικία

Τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου οι ρυθμοί είναι ταχύτατοι και οι αλλαγές αναπάντεχες και μεγάλες. Βιώνουν έντονο άγχος, διακατέχονται από το αίσθημα της αβεβαιότητας, καλούνται συνεχώς να ανταποκριθούν σε διάφορες απαιτήσεις και δεν έχουν τρόπους εκτόνωσης και χαλάρωσης. Η πρακτική της yoga μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διαχείριση αυτών των καταστάσεων. Όμως… […]

Ενότητες
4

Διάρκεια
75

Εισηγητές
1

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

  1. τι είναι η Yoga. Ποιες είναι οι βασικές αρχές και οι μορφές της
  2. δομή ενός μαθήματος
  3. κάποιες βασικές αναπνοές και στάσεις (asanas)
  4. σημαντικές τεχνικές, ιδέες και εργαλεία
  5. παραλλαγές παιχνιδιών
 

Κόστος Σεμιναρίου

25€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Τσακίρη Μάρθα, Εργοθεραπεύτρια, YT 200HR-Kids YT 200HR, YAI.

Βιογραφικό +-

Είναι εργοθεραπεύτρια με βασικές σπουδές στο τμήμα Εργοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες μεθόδους υποστήριξης παιδιών (Sensory Integration, Sensory Babies, T.E.A.C.CH., Social Stories, Intensive Interaction, Wilbarger Protocol, M.O.R.E., CYGNET, Sherborne Developmental Movement, Makaton, Attention Autism κ.α.). Το 2019 ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση Yoga Teacher Training 200HR στην A.F. Studies με καθηγητές τη Marita Mittag, τον Άρη Καπετανάκη, τον Αναστάσιο Μαντζούκα και τη Michelle Kaminski. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην παιδική Yoga  95HR στο Flower Kids Yoga School με τη Χριστίνα Μάτση και στη Yoga for Autism and Special Needs 25HR με τη Shawnne Thornton Hardy. Ολοκληρώνει την εκπαίδευση παιδικής yoga 200 ωρών στη “Go with the flow”-International Yoga Training Academy με την Caryn Lustig.

Έχει συμμετάσχει με διάφορες εργασίες σε συνέδρια και συμπόσια. Είναι εισηγήτρια του σεμιναρίου «Αισθητηριακή Επεξεργασία και Yoga» και έχει παρουσιάσει εργασία στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού με τίτλο «Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και Yoga». Έχει συμμετάσχει σε σεμινάριο Αντιμετώπισης της Δυσγραφίας με εργαστήριο «Δυσγραφία και Yoga». Πραγματοποιεί ομάδες παιδιών βασισμένες στη φιλοσοφία της yoga και διδάσκει παιδική yoga σε κέντρα ειδικής αγωγής, παιδικούς σταθμούς/νηπιαγωγεία και σχολές χορών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου οι ρυθμοί είναι ταχύτατοι και οι αλλαγές αναπάντεχες και μεγάλες. Βιώνουν έντονο άγχος, διακατέχονται από το αίσθημα της αβεβαιότητας, καλούνται συνεχώς να ανταποκριθούν σε διάφορες απαιτήσεις και δεν έχουν τρόπους εκτόνωσης και χαλάρωσης. Η πρακτική της yoga μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διαχείριση αυτών των καταστάσεων. Όμως… Τι είναι η yoga; Γιατί είναι ωφέλιμη στην παιδική ηλικία; Πως γίνεται ένα μάθημα παιδικής yoga; Είναι σημαντική η αναπνοή μας; Αν ναι, γιατί; Τι ονομάζουμε «asana»; Μπορούν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας και ικανοτήτων, να συμμετέχουν; Τις απαντήσεις θα βρείτε στο μάθημα μας και με όχημα τη φαντασία μας θα ταξιδέψουμε στον υπέροχο κόσμο της παιδικής yoga, με βασικούς στόχους την επίγνωση, τη χαλάρωση και τη διασκέδαση!

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Δεκέμβριος, 2022

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X