Κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες/Σχιστίες

Κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες

Σχιστία είναι μία κοινή δυσπλασία που ο κόσμος τις αναφέρει συχνά ως λαγόχειλο ή λυκόστομα. Έτσι λοιπόν οι σχιστίες είναι μια κατηγορία περιπτώσεων ατελούς σύγκλισης των ιστών της κεφαλής. Η χειλεογναθοϋπερωιοσχιστία είναι η ατελής σύγκλιση του χείλους, της γνάθου (ή φατνιακής απόφυσης) και της υπερώας. Μπορεί να παρουσιαστεί μεμονωμένα σε μία από τις ανατομικές περιοχές ή και […]

Ενότητες
6

Διάρκεια
110 λεπτά

Εισηγητές
1

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

  • 1.  Θα αποκτήστε γνώσεις για τη χειλιοσχιστία.
  • 2. Θα αποκτήστε γνώσεις για τις σχιστίες μαλακής υπερώας.
  • 3. Θα αποκτήστε γνώσεις για τις σχιστίες σκληρής υπερώας.
  • 4. Θα αποκτήστε γνώσεις για την οστεοπλαστική.
  • 5. Θα αποκτήστε γνώσεις για τη φαρυγγοπλαστική.
  • 6. Θα αποκτήστε γνώσεις για την ορθογναθική.
 

Κόστος Σεμιναρίου

50€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Dr. Κεχαγιάς Νίκος, MD, DDS, OMFS

Βιογραφικό +-

Ο Δρ. Νικόλαος Σ. Κεχαγιάς γεννήθηκε στο Santos της Βραζιλίας από Έλληνες γονείς. Παντρεμένος με δύο παιδιά, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος τριών πτυχίων. Αποφοίτησε από την Ιατρική  και την Οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στις κλινικές Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής των Α.Ν.Θ. Θεαγένειο και Γ.Π.Ν.Θ.Γ. Παπανικολάου. Ως επιπλέον μέρος της ειδίκευσής του, αποτελούν η νευροχειρουργική, η ωτορινολαρυγγολογία και επεμβατική ενδοσκοπία.

Μετεκπαιδεύτηκε στην Ορθοπροσωπική (Ορθογναθική – Αισθητική) Χειρουργική καθώς και στην Χειρουργική των Σχιστιών, στο νοσοκομείο AZ Sint Jan, Brugge. Επίσης στην χειρουργική των Lasers (Laser Surgery with CO2  lasers in Oral & Maxillofacial Surgery) στη Mönchenglabach Bethesda Klinikum Γερμανίας.

Η διατριβή του με θέμα “Μόρια προσκόλλησης Ν-καντχερίνη και α- & β- κατενίνη, στους όγκους των σιαλογόνων αδένων, σε σχέση με την πρόγνωση, διήθηση και μετάστασή τους”, τιμήθηκε με υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχει αρκετές δημοσιεύσεις, καθώς και συνεχείς ανακοινώσεις σε συνέδρια. Συμμετέχει ως μέλος σε οργανωτικές επιτροπές αρκετών συνεδρίων και ημερίδων. Είναι μέλος της Ελληνικής καθώς και της Ευρωπαϊκής εταιρίας Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρίας Ερεύνης Καρκίνου.

Είναι υπεύθυνος του τμήματος Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (Κεφαλής & Τραχήλου), της κλινκής Αγ. Λουκάς στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Επίσης είναι επιστημονικός συνεγάτης του εργαστηρίου Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ως υπεύθυνος του τμήματος ΣΓΠΧης μαζί με τους συνεργάτες και την κλινκή Αγ. Λουκάς, μετά από εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια, από την 1-1-2016 αποτελεί πραγματικότητα η δημιουργία του 1ου κέντρου αντιμετώπισης παιδιών με σχιστίες στην Ελλάδα (1ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΧΙΣΤΙΩΝ), επίσημα αναγνωρισμένο από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό διαχείρισης σχιστιών. EN ISO 9001:2016

 

 

Περιγραφή σεμιναρίου

Σχιστία είναι μία κοινή δυσπλασία που ο κόσμος τις αναφέρει συχνά ως λαγόχειλο ή λυκόστομα. Έτσι λοιπόν οι σχιστίες είναι μια κατηγορία περιπτώσεων ατελούς σύγκλισης των ιστών της κεφαλής. Η χειλεογναθοϋπερωιοσχιστία είναι η ατελής σύγκλιση του χείλους, της γνάθου (ή φατνιακής απόφυσης) και της υπερώας. Μπορεί να παρουσιαστεί μεμονωμένα σε μία από τις ανατομικές περιοχές ή και σε συνδυασμό όλων των παραπάνω. Ακόμη μπορεί να είναι ετερόπλευρη ή αμφίπλευρη.  Σε αυτό το σεμινάριο θα δείτε τη σειρά που πρέπει να ακολουθήσει ένα άτομο με κρανιοπροσωπική ανωμαλία, μέχρι την ενηλικίωση ως προς το χειρουργικό σκέλος.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Ιανουάριος, 2023

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X