Οι Επιτελικές λειτουργίες: Η σημασία τους στη λειτουργικότητα του παιδιού και εφήβου.

Η σημασία τους στην λειτουργικότητα παιδιών και εφήβων

η επιρροή των Επιτελικών λειτουργιών στην καθημερινότητα παιδιών και εφήβων

Ενότητες
4

Διάρκεια
90

Εισηγητές
1

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

  • 1. Ορισμός των επιτελικών λειτουργιών.
  • 2. Εξέλιξη των Επιτελικών Λειτουργιών με την ηλικία.
  • 3. Οι επιμέρους τομείς των Επιτελικών Λειτουργιών.
  • 4. Το παιδί και ο έφηβος με δυσκολίες στις επιτελικές Λειτουργίες.
  • 5. Βασικές αρχές επιβοήθησης των επιτελικών λειτουργιών στο θεραπευτικό χώρο και οικογενειακός χειρισμός.
 

Κόστος Σεμιναρίου

50€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Αλεξάνδρου Ευστράτιος OT SI

Βιογραφικό +-

Ο Κος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ημ. Γέννησης 18/08/1965) είναι Εργοθεραπευτής με 33ετή εμπειρία στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία και εξειδικευμένος στην Μέθοδο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και άλλων εξειδικευμένων μεθόδων αντιμετώπισης των διαταραχών αυτιστικού Φάσματος και λοιπόν Νευροαναπτυξιακών δυσκολιών.

Από το 1998 διευθύνει την Εταιρία Ειδικής Αγωγής «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» που εφαρμόζει  εξειδικευμένα προγράμματα αντιμετώπισης Αναπτυξιακών Δυσκολιών.

Είναι ο Δημιουργός του Ηλεκτρονικού Αξιολογητικού Εργαλείου «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ-ΠΡΑΞΗ-ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» (ΠΡΗ®) 2010 (για πληροφορίες επισκευτείτε το www.proseggisi.gr) που εφαρμόζεται σε παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, το «Ερωτηματολόγιο Εντοπισμού Διαταραχών Αισθητηριακής Επεξεργασίας» (ΕΕΔιΑΕ ® 2010) παιδιών και οικογένειας, τη μέθοδο διερεύνησης διαταραχών συμπεριφοράς «ΕΙΚΟΝΑ» και το ΕΝΤΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. «Γράψιμο, Γραφή, Γραπτή επίδοση» το 2016.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε μεγάλη πληθώρα Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων και Επιστημονικών Ημερίδων.

Έχει συγγράψει 5 βιβλία ενώ άλλα δύο βρίσκονται υπό έκδοσιν. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε μεγάλο αριθμό Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων.

Είναι Πρόεδρος του Σωματείου Πρωτοβάθμιας Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και εφήβους, Γ.Γ. του Πανελληνίου Επιστημονικού Σωματείου Επιστημόνων για τον Αυτισμό  και μέλος της World Health Organization for the Global Clinical Practice Network for ICD-11 και του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.

 

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα ακούσετε για τις επιτελικές λειτουργίες στο παιδί και τον έφηβο. Ένα τόσο σημαντικό κομμάτι για την λειτουργικότητα του κάθε παιδιού ως προς την καθημερινότητα του.

Τι είναι λοιπόν οι επιτελικές λειτουργίες; Είναι η προσαρμογή και η διαχείριση της κάθε κατάστασης από κάποιον σε ένα περιβάλλον.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Δεκέμβριος, 2022

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X