Messy, Sensory and Clay Play - M-learn

Messy, Sensory and Clay Play

για εκπαιδευτικούς,θεραπευτές και γονείς

Το αισθητηριακό παιχνίδι είναι ο τρόπος με τον οποίον μαθαίνουν τα μικρά παιδιά, είναι μια φυσική τους ανάγκη που την διεκδικούν με κάθε τρόπο! Συγχρόνως, πρόκειται για ένα μέσο έκφρασης, άσκησης, σύνδεσης και πρόληψης, με σημαντικά οφέλη σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης, που μπορεί να αποτελέσει ένα άριστο εργαλείο για όλες τις θεραπευτικές ειδικότητες. […]

Ενότητες
6

Διάρκεια
170 λεπτά

Εισηγητές
1

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

  • 1. Πώς μαθαίνουν τα μικρά παιδιά – η σημαντικότητα των αισθήσεων.
  • 2. Το Sensory Play – το παιχνίδι που δε λερώνει και τόσο!
  • 3. Το Messy Play– το παιχνίδι που λερώνει!
  • 4.  Το Clay Play – το παιχνίδι με φυσικό πηλό.
  • 5.  Υλικά και εργαλεία.
  • 6.  Η στάση και ο ρόλος του ενήλικα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ώστε να υποστηρίζεται η έμφυτη ικανότητα του παιδιού για μάθηση και δημιουργικότητα.

Κόστος Σεμιναρίου

45€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Οικονομίδου Ελένη, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος MSc.

Βιογραφικό +-

Η Ελένη Οικονομίδου είναι Αναπτυξιακή Ψυχολόγος με πτυχία από το Middlesex University of London, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό τίτλο από το University of Sussex. Είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Έχει επιμορφωθεί γύρω από τη συμβουλευτική οικογένειας, τη θετική διαπαιδαγώγηση, τις διαφυλικές σχέσεις, τις αναπτυξιακές δυσκολίες κ.α. Συνεχίζει την επιμόρφωση της σε τομείς όπως η αφηγηματική ψυχοθεραπεία, οι θεραπείες μέσω της τέχνης και το νευρο-δραματικό παιχνίδι. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην Αγγλία και στην Ελλάδα, σε δομές αυτόνομης διαβίωσης, σε σχολεία, σε ΜΚΟ, με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, σε κέντρα ειδικής αγωγής & θεραπείας.

Το 2010 εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το παιχνίδι του Messy, Sensory&ClayPlay ως μέσο ανάπτυξης, έκφρασης και θεραπείας. Από το 2015 είναι πρόεδρος του HeheArt, Play&Therapy, της δομής που εργάζεται με στόχο την προώθηση του μη κατευθυντικού αισθητηριακού παιχνιδιού και την υποστήριξη παιδιών &ενηλίκων. Από το 2016 υλοποιεί τα πρώτα Messy Play σεμινάρια της Ελλάδας, στα οποία έχουν εκπαιδευτεί εκατοντάδες παιδαγωγοί και θεραπεύτριες/ες. Συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς και σχολεία ως ψυχολόγος, είναιμέλος του Attachment Parenting Hellas και απολαμβάνει να διοργανώνει ομάδες παιδιών, γονέων & παιδαγωγών.

 

Περιγραφή σεμιναρίου

Το αισθητηριακό παιχνίδι είναι ο τρόπος με τον οποίον μαθαίνουν τα μικρά παιδιά, είναι μια φυσική τους ανάγκη που την διεκδικούν με κάθε τρόπο! Συγχρόνως, πρόκειται για ένα μέσο έκφρασης, άσκησης, σύνδεσης και πρόληψης, με σημαντικά οφέλη σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης, που μπορεί να αποτελέσει ένα άριστο εργαλείο για όλες τις θεραπευτικές ειδικότητες.

 

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στα τρία είδη του αισθητηριακού παιχνιδιού. Συζητάμε γύρω από τα οφέλη και τη σημαντικότητά τους για την ανάπτυξη του παιδιού, βλέπουμε το θεωρητικό υπόβαθρο, γνωρίζουμε τα βασικά υλικά τους, μαθαίνουμε σε ποια πλαίσια μπορεί να εφαρμοστεί και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να προσφερθεί στα παιδιά.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Οκτώβριος, 2022

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X