Live Webinar//Η Μνημονική Επεξεργασία και η Συμβολή της στην Καθημερινή Λειτουργικότητα του Παιδιού - M-learn

Live Webinar//Η Μνημονική Επεξεργασία και η Συμβολή της στην Καθημερινή Λειτουργικότητα του Παιδιού

Στο σεμινάριο αυτό θα αναλυθεί η θεωρητική βάση των μνημονικών δεξιοτήτων ,θα δοθούν πρακτικά παραδείγματα δραστηριοτήτων και οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε πρακτικές δραστηριότητες.

Ενότητες
1

Διάρκεια
120 λεπτά

Εισηγητές
2

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

  • θα αναλύσουμε τους τύπους της μνήμης και της επεξεργασίας και τις εγκεφαλικές διεργασίες που εμπλέκονται
  • Θα παρουσιαστούν επίσης πρακτικές δραστηριότητες εκπαίδευσης και ενίσχυσης της μνημονικής επεξεργασίας

Κόστος Σεμιναρίου

35€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Αλεξάνδρου Ευστράτιος, Εργοθεραπευτής S.I. / Κοκμοτός Παναγιώτης, Λογοθεραπευτής MSc.

Βιογραφικό +-

Ο κος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ημ. Γέννησης 18/08/1965) είναι Εργοθεραπευτής με 33ετή εμπειρία στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία και εξειδικευμένος στην Μέθοδο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και άλλων εξειδικευμένων μεθόδων αντιμετώπισης των διαταραχών αυτιστικού Φάσματος και λοιπόν Νευοροαναπτυξαικών δυσκολιών.
Από το 1998 διευθύνει την Εταιρία Ειδικής Αγωγής «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» που εφαρμόζει εξειδικευμένα προγράμματα αντιμετώπισης Αναπτυξιακών Δυσκολιών.
Είναι ο Δημιουργός του Ηλεκτρονικού Αξιολογητικού Εργαλείου «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ-ΠΡΑΞΗ-ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» (ΠΡΗ®) 2010 (για πληροφορίες επισκευτείτε το www.proseggisi.gr) που εφαρμόζεται σε παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, το «Ερωτηματολόγιο Εντοπισμού Διαταραχών Αισθητηριακής Επεξεργασίας» (ΕΕΔιΑΕ ® 2010) παιδιών και οικογένειας, τη μέθοδο διερεύνησης διαταραχών συμπεριφοράς «ΕΙΚΟΝΑ» και το ΕΝΤΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. «Γράψιμο, Γραφή, Γραπτή επίδοση» το 2016.
Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε μεγάλη πληθώρα Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων και Επιστημονικών Ημερίδων.
Έχει συγγράψει 5 βιβλία ενώ άλλα δύο βρίσκονται υπό έκδοσιν. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε μεγάλο αριθμό Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων.
Είναι Πρόεδρος του Σωματείου Πρωτοβάθμιας Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και εφήβους, Γ.Γ. του Πανελληνίου Επιστημονικού Σωματείου Επιστημόνων για τον Αυτισμό και μέλος της World Health Organization for the Global Clinical Practice Network for ICD-11 και του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.

Ο Κοκμοτός Παναγιώτης έχει σπουδάσει στο τμήμα Λογοθεραπείας των ΑΤΕΙ Πατρών. Έχει μετεκπαιδευτεί στην αξιολόγηση και θεραπευτική αντιμετώπιση παιδικών διαταραχών λόγου & Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο του Sheffield. Έχει εξειδικευθεί στην Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή και τη Δυσπραξία Έχει λάβει τη βασική εκπαίδευση σε Makaton, Pecs, Teacch, Social Stories, Lis n' Tell, ΜΟRE, SI, Intensive Interaction, Hanen "It takes two to talk" και "More than words", Feeding Therapy, Oral Placement, Attention Autism, Lidcombe κ.α.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο σεμινάριο αυτό θα αναλυθεί η θεωρητική βάση των μνημονικών δεξιοτήτων ,θα δοθούν πρακτικά παραδείγματα δραστηριοτήτων και οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε πρακτικές δραστηριότητες.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Δεκέμβριος, 2021

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X