Live Workshop // Lis’n Tell Live Inclusive Storytelling - M-learn

Live Workshop // Lis’n Tell Live Inclusive Storytelling

Part 1 Περιγραφή Εργαστηρίου: Το Part 1 της εκπαίδευσης προσφέρει την ευκαιρία να κατανοήσουμε, να βιώσουμε και να εξασκήσουμε τις βασικές αρχές και τεχνικές του Lis’n Tell. Στο Part 1 θα μάθουμε και θα εξασκήσουμε επιλεγμένες δεξιότητες προφορικής αφήγησης ιστοριών. Οι δεξιότητες αυτές θα είναι άμεσα εφαρμόσιμες σε ομαδικά προγράμματα παιδιών ή σε ατομικές συνεδρίες […]

Ενότητες
1

Διάρκεια
600 λεπτά

Εισηγητές
1

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

  • Τις βασικές τεχνικές και αρχές του Lis'n Tell.
  • Τις δεξιότητες 5R για την προσέλκυση και διατήρηση του συστήματος προσοχής των παιδιών.
  • Την ένταξη των στόχων της θεραπευτικής παρέμβασης στην αφήγηση.
  • Την αξιολόγηση μίας αφήγησης.
  • Την αξιολόγηση της δική μας αφήγησης τόσο ατομικά όσο και ως μέλη ομάδας.

Κόστος Σεμιναρίου

370€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Louise Coigley, RCSLT reg. HCPC reg., Independent Speech and Language Therapist

Βιογραφικό +-

Louise Coigley (RCSLT Cert) is a UK Independent Highly Specialist Speech and Language Therapist (SLT) began the Lis'n Tell: live inclusive storytelling approach to SLT over twenty years ago.
She was a volunteer co-worker and SLT in Camphill Communities for eleven years, living and working with children and adults with Special Educational Needs and Autism. Louise became hugely inspired by the work of SLPs working in mobile units in Greece, and first made contact.
For many years, Louise also worked in schools and clinics with children and teenagers with moderate to severe hearing impairment, learning disabilities, developmental language disorders, phonological difficulties, emotional behavioural challenges and autism. She is an experienced trainer in the UK, Germany, Greece, Malta, Canada, Singapore, Australia and New Zealand.
She has presented Lis’n Tell at numerous conferences including the National Conference of Speech Pathology Australia in Sydney and presented her evaluative Lis'n Tell research, conducted with Brighton Sussex Medical School, at the London SLT Autism Special Interest Group. She taught Lis’n Tell for ten years on the postgraduate Speech Pathology and Therapy training at Greenwich Medway University. Since 2012, Louise has contributed to Stage 3 of Gina Davies’s Attention Autism Programme. Lis'n Tell is used in settings including: ICAN Meath School for children with SLCN, Loddon School for Autistic Children, Treloar's College for Students with Complex Physical Needs, Beacon Hill Academy for Students with Severe Complex Learning Difficulties and Brent NHS Paediatric SLT Team, integrating children into Mainstream Education .
Part of Louise’s response to Covid Lockdown 2020 was to start 'Fly A Hug' : (https://vimeo.com/405589052).This inspired and supported children and adults with and without special needs to stay meaningfully in touch.
Her invited chapter on Lis’n Tell in ‘Special Needs and Disabilities
Practical Approaches for Children and Adults’ edited by Dr Nicola Grove, was published in December 2021.( 300 words)
www.lisntell.co.uk
@lisntell on Twitter
E: lfc@lisntell.co.uk

Περιγραφή σεμιναρίου

Part 1 Περιγραφή Εργαστηρίου:
Το Part 1 της εκπαίδευσης προσφέρει την ευκαιρία να κατανοήσουμε, να βιώσουμε και να εξασκήσουμε τις βασικές αρχές και τεχνικές του Lis’n Tell. Στο Part 1 θα μάθουμε και θα εξασκήσουμε επιλεγμένες δεξιότητες προφορικής αφήγησης ιστοριών. Οι δεξιότητες αυτές θα είναι άμεσα εφαρμόσιμες σε ομαδικά προγράμματα παιδιών ή σε ατομικές συνεδρίες με παιδιά ενταγμένα σε πρόγραμμα Λογοθεραπείας. Στη συνέχεια πιο εξειδικευμένες δεξιότητες θα παρουσιαστούν που θα επιτρέπουν να κεντρίζουμε και να διατηρούμε την προσοχή παιδιών και ενηλίκων. Περιλαμβάνονται τα περίφημα 5 R’s του Lis’n Tell:
Rhythm, Role, Rhyme, Repetition και Ritual.

Σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου δίνεται έμφαση στην παρουσίαση και αφήγηση ιστοριών με παιδοκεντρικό προσανατολισμό, περιλαμβάνοντας τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες τους. Παράλληλα, υποστηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς και θεραπευτικούς μας στόχους.
Θα μοιραστούμε περιπτώσεις περιστατικών, για να επιδείξουμε την συμπερίληψη των λεκτικών και μη λεκτικών αντιδράσεων των παιδιών και την επέκταση τους στο πλαίσιο μίας ιστορίας
μέσω των αρχών Lis’n Tell.
Θα παρουσιαστούν συνοπτικά τα ποιοτικά αποτελέσματα της έρευνας του μεταπτυχιακού τμήματος της Ιατρικής σχολής του Brighton Sussex ως προς το Lis’n Tell.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί η σχετική έρευνα σχετικά με στοιχεία ‘’κλειδιά’’ του Lis’n Tell, για παράδειγμα:
● Χειρονομίες – η επίδραση τους στην ανάπτυξη της Σημασιολογίας
● Ρυθμός – η επίδραση του στη συναισθηματική ομοιόσταση, στη μνήμη και στη γλωσσική ανάπτυξη
● Ρόλος – η χρήση του προς διατήρηση της προσοχής του παιδιού
● Προφορική αφήγηση ιστορίας – η επίδραση της στην κατανόηση ιστορίας από το παιδί
Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν ατομικά, σε ζεύγη και ομαδικά. Θα υπάρξει μία σταδιακή πορεία από την ατομική αφήγηση στην ομαδική συν-αφήγηση, με την εισαγωγή τεχνικών Lis’n Tell. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δώσουμε ο ένας στον άλλο ανατροφοδότηση για τις προσπάθειες μας, με την υποστήριξη και εποπτεία της εκπαιδεύτριας.

Στο πλαίσιο του Part 1 θα υπάρξουν ευκαιρίες να συζητηθούν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι αξιολόγησης και εφαρμογής του Lis’n Tell σε διαφορετικά πλαίσια. :

**Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

**Παρακαλώ σημειώστε ότι: η Louise διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα του εργαστηρίου ελαφρώς ώστε να προσαρμοστεί στο ρυθμό προόδου των συμμετεχόντων με ατομικά και ως ομάδα ώστε να τους βοηθήσει αποτελεσματικότερα.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Αύγουστος, 2022

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X