Live Webinar// SocialStories™- Κοινωνικές Ιστορίες

για λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς.

Οι Κοινωνικές Ιστορίες είναι μια δημοφιλής evidence-based εκπαιδευτική στρατηγική που χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε άτομα με αυτισμό και διαταραχή κοινωνικής επικοινωνίας. Δυστυχώς, παρά τη δημοφιλία των Κοινωνικών Ιστοριών, συχνά χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο και δεν γίνονται κατανοητές – με το αποτέλεσμα να είναι «ιστορίες» αλλά σίγουρα όχι Κοινωνικές Ιστορίες.   **θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά […]

Ενότητες
1

Διάρκεια
14 ώρες

Εισηγητές
1

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

Χρησιμοποιώντας τη διάλεξη, επίδειξη, συζήτηση και δραστηριότητες, οι εκπαιδευόμενοι :
  • θα μάθουν πώς να αναπτύξουν μια Κοινωνική Ιστορία (ή Κοινωνικό Άρθρο για ενήλικες) σύμφωνα με τα πρόσφατα αναθεωρημένα και ανανεωμένα Κριτήρια Κοινωνικών Ιστοριών 10.3.
  • θα συζητήσουμε την κατάσταση της «τέχνης και της επιστήμης» των Κοινωνικών Ιστοριών που μπορούν να αναπτυχθούν και να γραφτούν για μια ποικιλία καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χτίζουν αυτοεκτίμηση και υποστηρίζουν τη γενίκευση.
  • θα αποκτήσουν την πιο πρόσφατη κατανόηση των Κριτηρίων Κοινωνικών Ιστοριών 10.3 - δέκα χαρακτηριστικά που καθορίζουν τι είναι μια Κοινωνική Ιστορία (και τι δεν είναι).
  • θα γράψουν τις δικές τους κοινωνικές ιστορίες κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου
  • θα ασχοληθούν με θέματα Κοινωνικών Ιστοριών και στρατηγικές για να επεκτείνουν τις ιδέες τους για τις Κοινωνικές Ιστορίες για να ωφελήσουν τους μαθητές τους με αυτισμό από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση.
   

** ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@m-learn.gr

Κόστος Σεμιναρίου

290€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Carol Gray, Author-Creator of Social Stories

Βιογραφικό +-

Η Carol είναι περισσότερο γνωστή για την ανάπτυξη των Social Stories, μιας πρακτικής βασισμένης σε βαθύ ερευνητικό έργο, που χρησιμοποιείται παγκοσμίως με άτομα με αυτισμό όλων των ηλικιών. Η Carol ήταν η πρώτη δασκάλα για μαθητές με αυτισμό στα δημόσια σχολεία Jenison στο Jenison, Michigan 1977-2004. Το 1989, η Carol άρχισε να γράφει ιστορίες για τους μαθητές της για να μοιραστεί μαζί τους πληροφορίες που έμοιαζαν να τους έλειπαν, πληροφορίες που πολλοί από εμάς θεωρούμε δεδομένες. Πολλές από τις ιστορίες οδήγησαν σε άμεση και αξιοσημείωτη βελτίωση στις απαντήσεις των μαθητών της σε καθημερινά γεγονότα και αλληλεπιδράσεις.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι Κοινωνικές Ιστορίες είναι μια δημοφιλής evidence-based εκπαιδευτική στρατηγική που χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε άτομα με αυτισμό και διαταραχή κοινωνικής επικοινωνίας. Δυστυχώς, παρά τη δημοφιλία των Κοινωνικών Ιστοριών, συχνά χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο και δεν γίνονται κατανοητές – με το αποτέλεσμα να είναι «ιστορίες» αλλά σίγουρα όχι Κοινωνικές Ιστορίες.

 

**θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά

                                                                                                                                                                               

 

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Δεκέμβριος, 2022

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X