Live Webinar// Επιλεκτική Αλαλία - M-learn

Live Webinar// Επιλεκτική Αλαλία

Το σεμινάριο ξεκινά με την προσπάθεια κατανόησης της αιτιολογίας αυτής της διαταραχής, καθώς και της διατήρησής της, τη συνοσηρότητα και τους παράγοντες προδιάθεσης. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και λογοθεραπευτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν τρόπους και τεχνικές για την αποτελεσματική θεραπεία των παιδιών με ΕΑ.

Ενότητες
1

Διάρκεια
180

Εισηγητές
1

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

  • Θα αναλυθούν επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις και θεραπευτικές μέθοδοι.
  • Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην αξιολόγηση ενός παιδιού για ΕΑ.
  • Θα γίνει κατανοητό πότε ένα παιδί χρήζει φαρμακευτικής αγωγής.
  • Θα παρουσιαστούν οι τρόποι με τους οποίους γίνεται η ταξινόμηση από το μη λεκτικό στον αυθόρμητο λόγο.
  • Θα αναφερθούμε στους τρόπους που θα πρέπει να γίνεται η προσέγγιση και ενημέρωση των γονέων και των δασκάλων του παιδιού.

Κόστος Σεμιναρίου

40€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Κωνσταντινοπούλου Μαρία, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Ειδική παιδαγωγός, MSc. Παιδοψυχολογίας, Διεθνής Συντονίστρια Επιλεκτικής Αλαλίας από την SMA

Βιογραφικό +-

Η Μαρία Κωνσταντινοπούλου σπούδασε Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακό στην Παιδοψυχολογία. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, στη Συμβουλευτική Ψυχολογία καθώς και στην ψυχοθεραπεία με άμμο (Sand play therapy). Επιπλέον μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική αγωγή, με έμφαση στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς.
Εκπαιδεύτηκε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Σχολών Γονέων της Μαρίας Χουρδάκη στην εκπαίδευση και τον συντονισμό Σχολών Γονέων.
Έχει παρακολουθήσει ετήσιο σεμινάριο εκπαίδευσης στην Ομαδική Ανάλυση, κατέχει επάρκεια χορήγησης του Αθηνά-τεστ (Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης) και του Ερωτηματολογίου Δια-προσωπικής και Ενδο-προσωπικής Προσαρμογής Παιδιών και Εφήβων (ΕΔΕΠΠΕ). Έχει συμμετάσχει στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τ.Π.Ε στην εκπαίδευση, με τίτλο  ''Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε''.
Έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία, την Ειδική Αγωγή και την Εκπαίδευση και ως προς την προσωπική της ανάπτυξη, έχει κάνει 11 χρόνια ψυχοθεραπεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων και ως ειδική παιδαγωγός σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ενώ παράλληλα συντονίζει ομάδες γονέων. Διατηρεί το ιδιωτικό ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο στην Ηλιούπολη αρχήΖΩ και αρχήΖΩ junior. Επιπλέον είναι η συγγραφέας του παιδικου παραμυθιού "Ο Σελτον ανησυχεί" των εκδοσεων κίτρινο πατίνι, που βοηθάει τα παιδιά στη διαχείριση του διαζυγίου.  Τέλος, αρθρογραφεί αναλύοντας θέματα δυσκολίων μάθησης και ψυχολογίας σε διάφορους ιστότοπους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο ξεκινά με την προσπάθεια κατανόησης της αιτιολογίας αυτής της διαταραχής,
καθώς και της διατήρησής της, τη συνοσηρότητα και τους παράγοντες προδιάθεσης.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και λογοθεραπευτές, οι
οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν τρόπους και τεχνικές για την αποτελεσματική θεραπεία
των παιδιών με ΕΑ.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Αύγουστος, 2022

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X