Η Γνώση της Φυσιολογικής Ανάπτυξης

ως απαραίτητο "Εργαλείο" για την Αξιολόγηση και την Θεραπευτική Παρέμβαση.

Για θεραπευτές, Ιατρούς, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ενότητες
3

Διάρκεια
130

Εισηγητές
1

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

Δύο από τους σημαντικότερους δείκτες της υγείας του παιδιού είναι το πόσο και το πώς αναπτύσσεται και αυξάνεται.

Η ανάπτυξη του παιδιού μπορεί:

  • Να είναι απόλυτα εξατομικευμένη

  • Να έχει το δικό της ρυθμό

  • Να εξαρτάται από παράγοντες, όπως το περιβάλλον, την κληρονομικότητα, το φύλο… κ.ά.

Οι διάφορες δεξιότητες όπως γνωρίζουμε εμφανίζονται μέσα στα όρια ενός χρονικού διαστήματος που ποικίλει για κάθε δεξιότητα. Θα δούμε λοιπόν σε αυτό το σεμινάριο  πως συμβαίνει στην ενδομήτρια ζωή και πως μετά την γέννηση του κάθε παιδιού.

Κόστος Σεμιναρίου

55€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Δαούση Δώρα, Φυσικοθεραπεύτρια NDT TUTOR

Βιογραφικό +-

Αποφοίτησε από την Σχολή Φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 1995. Εξειδικεύτηκε στην Νευροεξελικτική Αγωγή N.D.T /Bobath το 1998,και το 2001 εξειδικεύτηκε σε νεογνά κ βρέφη(Advanced NDT- Baby Course). Από το 2003 έως σήμερα έχει συμμετάσχει ως οργανώτρια, εισηγήτρια και εκπαιδεύτρια σε σειρά μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων Νευροεξελικτικής Αγωγής (Basic and Baby NDT Courses),καθώς και σεμιναρίων για την θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών ,βρεφών κ νεογνών με «Αποκλίσεις στην Αισθητικοκινητική Ανάπτυξη» Διετέλεσε επί σειρά ετών Επιστημονικός Συνεργάτης στην Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Αναπτυξιολογικό Ιατρείο με υπεύθυνο Καθηγητή - Γιατρό τον κ. Π.Καρδαρά). Το 2011 πιστοποιήθηκε ως Bobath Tutor με δικαίωμα διδασκαλίας σε Ελλάδα κ όλες τις χώρες του εξωτερικού. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 1995 και από το 1997. Διατηρεί ιδιωτικό Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας για παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση, Νευροκινητικές και Αναπτυξιακές Διαταραχές,στην Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος του E.B.T.A (European Bobath Tutor Association), μέλος του Παννελήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών ,μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρίας Νευροεξελικτικής Αγωγής (Ε.Ε.Ν.Α)

 

Περιγραφή σεμιναρίου

Μέσα απο το σεμινάριο θα αποκτήσετε γνώσεις και  έναν συνδυασμό  για καλύτερη κρίση, σωστούς χειρισμούς, αλλά και επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με το παιδί και την οικογένεια, για την ανάπτυξη του. Δύο από τους σημαντικότερους δείκτες της υγείας του παιδιού είναι το πόσο και το πώς αναπτύσσεται και αυξάνεται. Αυτό συμβαίνει σε δύο διαφορετικές συνθήκες, ενδομήτρια αλλά και μετά την γέννηση. Θα δούμε πως γίνεται η κίνηση του μωρού και πως κατακτά τα στάδια, τι συμβαίνει με τα αντανακλαστικά, αλλά και πως φτάνουμε στην καλύτερη αισθητηριακή ανάπτυξη. Σημαντικό σεμινάριο για κάθε έναν από εμάς για τις βαθύτερες γνώσεις μας.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Δεκέμβριος, 2022

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X