Εισαγωγή στην Αίσθηση της Όρασης - M-learn

Εισαγωγή στην Αίσθηση της Όρασης

για εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, ιατρούς

Η θαυμαστή αίσθηση της όρασης συμμετέχει στην ρύθμιση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, επιδρώντας στον τρόπο που στεκόμαστε, κινούμαστε, σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η όραση λειτουργεί, εμπλέκεται και καθοδηγεί τις καθημερινές μας δραστηριότητες, είναι καταλυτικός παράγοντας για την κατανόηση του ίδιου του ατόμου. Μέσα από την γνωριμία με την αισθηση της […]

Ενότητες
4

Διάρκεια
265 λεπτά

Εισηγητές
1

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

Στο σεμινάριο αυτό θα γνωρίσετε με πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο:
  • Τις βασικές ανατομικές δομές του ανθρώπινου οφθαλμού και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους
  • Τα βασικά νευρολογικά κανάλια που διαμορφώνουν την αίσθηση της όρασης
  • Τα σημαντικότερα αναπτυξιακά ορόσημα της όρασης
  • Τις πιο συχνές δυσλειτουργίες της όρασης, καθώς και κοινές παθήσεις του οφθαλμικού συστήματος
   

Κόστος Σεμιναρίου

80€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Dr. Βασίλης Κόκοτας, BSc, DOptom, DHP

Βιογραφικό +-

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και αποφοίτησε από το Instituto Regionale di Studi Ottica e Optometria (IRSOO) στην Ιταλία το 1995 με πτυχίο οπτικού – οπτομέτρη. Το 1998 γίνεται δεκτός ως Clinical Associate από το Optometric Extension Program Foundation και το College of Optometrists in Vision Development στις Η.Π.Α. Το 2002 του απονέμεται στην Washington D.C. το πρώτο βραβείο Kraskin. Το 2016 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του (Doctor of Optometry) στο Aston Univeristy στη Μ. Βρετανία, πάνω στην επίδραση των πρισμάτων στη στάση του σώματος, την χωρική και την εγωκεντρική αντίληψη. Πρόσθετα, αναπτύσσει σε συστηματική βάση το διαδικτυακό study group με επιστήμονες από το εξωτερικό. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει δεκάδες διαλέξεις, σεμινάρια και κλινικά φροντιστήρια σε οπτικούς, οπτομέτρες, οφθαλμίατρους, και ειδικούς αποκατάστασης (εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, κ.α.), τόσο στην Ελλάδα και την Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα εργάζεται κλινικά στον τομέα της αποκατάστασης και διόρθωσης της όρασης. Είναι συνεργάτης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων οπτομετρίας και νευροεπιστημών στο SAERA του πανεπιστημίου Isabel στην Ισπανία. Συμμετέχει στα peer review boards δύο διεθνών περιοδικών. Παράλληλα, λειτουργεί συμβουλευτικά σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης ατόμων με νευροκινητικές και αναπτυξιακές διαταραχές, ενισχύοντας και συμπληρώνοντας τα θεραπευτικά προγράμματα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η θαυμαστή αίσθηση της όρασης συμμετέχει στην ρύθμιση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, επιδρώντας στον τρόπο που στεκόμαστε, κινούμαστε, σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η όραση λειτουργεί, εμπλέκεται και καθοδηγεί τις καθημερινές μας δραστηριότητες, είναι καταλυτικός παράγοντας για την κατανόηση του ίδιου του ατόμου. Μέσα από την γνωριμία με την αισθηση της όρασης θα έχετε την ευκαιρία να εμπλουτίσετε την εργαλειοθήκη σας, είτε αυτή στοχεύει στην βελτίωση των θεραπευτικών προγραμμάτων ειδικής αγωγής είτε στην ανάπτυξη του κατάλληλου παιδαγωγικού προγράμματος. Η όραση μαθαίνεται ως μια αναπτυξιακή διαδικασία και ως εκ τούτου είναι δυντόν να διαμορφωθεί κατά την διάρκεια της ζωή μας.

Το σεμινάριο αυτό είναι προαπαιτούμενο για την διαδικτυακή παρακολούθηση των σεμιναρίων “Όραση & Μάθηση”, “Όραση & Αυτισμός” και “Όραση & Νευρολογική Αποκατάσταση”.

 

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Ιούλιος, 2022

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X