Το Παιδικό Ιχνογράφημα

Η ερμηνεία του παιδικού σχεδίου

το παιδικό σχέδιο ως εργαλείο αξιολόγησης και θεραπευτικής υποστήριξης

Ενότητες
4

Διάρκεια
100 λεπτά

Εισηγητές
1

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

  • 1. Γνώσεις επί της μελέτης του παιδικού σχεδίου ιστορικά.
  • 2. Τρόπους ερμηνείας του παιδικού σχεδίου.
  • 3. Προβολικές δοκιμασίες.
  • 4. Παραδείγματα ερμηνείας παιδικών σχεδίων.

Κόστος Σεμιναρίου

50€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Κωνσταντινοπούλου Μαρία, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Ειδική παιδαγωγός, MSc. Παιδοψυχολογίας, Διεθνής Συντονίστρια Επιλεκτικής Αλαλίας από την SMA

Βιογραφικό +-

Η Μαρία Κωνσταντινοπούλου σπούδασε Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακό στην Παιδοψυχολογία. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, στη Συμβουλευτική Ψυχολογία καθώς και στην ψυχοθεραπεία με άμμο (Sand play therapy). Επιπλέον μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική αγωγή, με έμφαση στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς.
Εκπαιδεύτηκε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Σχολών Γονέων της Μαρίας Χουρδάκη στην εκπαίδευση και τον συντονισμό Σχολών Γονέων.
Έχει παρακολουθήσει ετήσιο σεμινάριο εκπαίδευσης στην Ομαδική Ανάλυση, κατέχει επάρκεια χορήγησης του Αθηνά-τεστ (Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης) και του Ερωτηματολογίου Δια-προσωπικής και Ενδο-προσωπικής Προσαρμογής Παιδιών και Εφήβων (ΕΔΕΠΠΕ). Έχει συμμετάσχει στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τ.Π.Ε στην εκπαίδευση, με τίτλο  ''Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε''.
Έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία, την Ειδική Αγωγή και την Εκπαίδευση και ως προς την προσωπική της ανάπτυξη, έχει κάνει 11 χρόνια ψυχοθεραπεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων και ως ειδική παιδαγωγός σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ενώ παράλληλα συντονίζει ομάδες γονέων. Διατηρεί το ιδιωτικό ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο στην Ηλιούπολη αρχήΖΩ και αρχήΖΩ junior. Επιπλέον είναι η συγγραφέας του παιδικου παραμυθιού "Ο Σελτον ανησυχεί" των εκδοσεων κίτρινο πατίνι, που βοηθάει τα παιδιά στη διαχείριση του διαζυγίου.  Τέλος, αρθρογραφεί αναλύοντας θέματα δυσκολίων μάθησης και ψυχολογίας σε διάφορους ιστότοπους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ιχνογράφημα είναι η αναπαράσταση πραγμάτων, τοπίων, ανθρώπων, μουτζούρων κλπ. Είναι ένας βασικός τρόπος ομιλίας των παιδιών που εμπεριέχει επιθυμίες, συναισθήματα, ανάγκες και πολλά άλλα που προσπαθούν τα παιδιά να μας επικοινωνήσουν. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα μας δοθεί η δυνατότητα -Να δούμε την εξέλιξη το Παιδικού Ιχνογραφήματος μέσα στο χρόνο και τα στάδιά του -Να αναλύσουμε και να ερμηνεύσουμε τα προβολικά τεστ: Ανθρώπινης Φιγούρας, Τεστ του Δέντρου, Τεστ Σπιτιού, Τεστ της Οικογένειας -Να κατανοήσουμε την ανάγκη αυτή του παιδιού να εκφραστεί -Να μελετήσουμε σχέδια -Να αναλύσουμε τις ζωγραφιές αυτές μέσα από θεωρίες και τεχνικές -Να συγκρίνουμε σχέδια παιδιών με διαταραχές -Και τέλος να κάνουμε εμείς οι ίδιοι τις δικές μας μουτζούρες στο χαρτί και να τις συζητήσουμε. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν με παιδιά, καθώς και σε όποιον επιθυμεί να δει με μία διαφορετική ματιά τα παιδικά σχέδια. Διάρκεια σεμιναρίου: 1 ώρα και 40 λεπτά. Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται: • Υλικό του Σεμιναρίου • Βεβαίωση παρακολούθησης Εισηγήτρια: Μαρία Κωνσταντινοπούλου Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια-Ειδική παιδαγωγός MSc in Child Psychology.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Ιανουάριος, 2023

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X