Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών - M-learn

Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

για γονείς, εκπαιδευτικούς, σώματα ασφαλείας, φροντιστές παιδιών.

Το σεμινάριο θα μας βοηθήσει να δούμε και να σκιαγραφήσουμε το προφίλ των δραστών και των θυμάτων. Ποιες προειδοποιητικές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών πρέπει να έχουμε υπόψιν ώστε να είμαστε βοηθητικοί για τέτοιες συνθήκες και καταστάσεις.

Ενότητες
2

Διάρκεια
55 λεπτά

Εισηγητές
1

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

  1. Σκιαγράφηση του προφίλ των δραστών.
  2. Σκιαγράφηση του προφίλ των θυμάτων.
  3. Προειδοποιητικές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.
  4. Ο κύκλος του σεξουαλικού αδικήματος.
  5. Ποια θα μπορούσε να είναι η Θεραπεία των θυμάτων.
  6. Αντιμετώπιση-πρόληψη.

Κόστος Σεμιναρίου

35€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Dr.Τζουραμάνη Όλγα, Εγκληματολόγος/Ψυχολόγος &Ψυχοθεραπεύτρια Ph.D,MSc,MSc,Llm(c)

Βιογραφικό +-

Η Δρ. Όλγα Τζουραμάνη είναι Εγκληματολόγος, Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Εγκληματολογίας-Σωφρονιστικής και Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού και Μεταπτυχιακού στην Εγκληματολογία, Μεταπτυχιακού στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική. Επιπλέον, συνεχίζει την εκπαίδευση της και με τρίτο Μεταπτυχιακό Llm στη Νομική με κατεύθυνση τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Έχει Διδακτική/Εκπαιδευτική εμπειρία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εγκληματολογίας, στο γνωστικό αντικείμενο: «Δράστες Βίαιων και Σεξουαλικών Εγκλημάτων» και «Μέθοδοι έρευνας στην Εγκληματολογία», ενώ στο Mediterranean College/University of Derby στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογίας, στο γνωστικό αντικείμενο της Δικαστικής Ψυχολογίας και Εγκληματολογίας κλπ.

Έχει Πρακτική εμπειρία στον τομέα των Εξαρτήσεων από Ψυχοδραστικές Ουσίες, στη Θεραπεία Τραυμάτων και στη Διαχείριση του Πένθους.

Επιπρόσθετα, έχει εξειδίκευση στα Σεξουαλικά Εγκλήματα, στην Ενδοοικογενειακή Βία (υποστήριξη θυμάτων), στην Παιδική Διαδικτυακή Πορνογραφία και σε θέματα που άπτονται στο Σωφρονιστικό Σύστημα. Είναι υπεύθυνη διοργάνωσης και εισηγήτρια σε πολλές ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων, με πολλές δημοσιεύσεις (έργα και μελέτες). Είναι επιστημονική συνεργάτιδα-αναλύτρια της τηλεοπτικής εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και συμμετέχει ως αναλύτρια και σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές (Οδηγός Καλής Ζωής). Τέλος, είναι αρθρογράφος σε έντυπες και διαδικτυακές εφημερίδες: Postmodern, Εφημερίδα Πολίτης της Κύπρου, CYPSA, Huffington Post Greece κ.α.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο θα μας βοηθήσει να δούμε και να σκιαγραφήσουμε το προφίλ των δραστών και των θυμάτων. Ποιες προειδοποιητικές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών πρέπει να έχουμε υπόψιν ώστε να είμαστε βοηθητικοί για τέτοιες συνθήκες και καταστάσεις.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Οκτώβριος, 2022

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X