Εισαγωγή στερεών τροφών σε βρέφη (αρχές: Baby-Led Weaning)

για γονείς και φροντιστές.

Πώς ακριβώς γίνεται η γνωριμία του μωρού με τις στερεές τροφές με δική του πρωτοβουλία , χωρίς να αλέθουμε τις τροφές και χωρίς το οικογενειακό φαγητό να γίνεται πεδίο μάχης καθημερινά. Πως το μωρό σας θα ξεκινήσει τη γνωριμία του με τον κόσμο των άλλων τροφών πέρα από το γάλα, δίνοντας του τη δυνατότητα να […]

Ενότητες
1

Διάρκεια
100 Λεπτά

Εισηγητές
1

Πιστοποιητικό

Τι θα μάθετε;

  • Τις βασικές αρχές που υποστηρίζουν αυτή τη μέθοδο εισαγωγής στερεών τροφών.

  • Τι γίνεται με το ρυθμό ανάπτυξης του βρέφους μας; Μήπως η πρακτική αυτή εισαγωγής στερεών τροφών οδηγεί σε παιδιά ελλιποβαρή, με προβλήματα στους διάφορους τομείς υγιούς ανάπτυξής τους;

  • Πότε είναι το παιδί έτοιμο να ξεκινήσει στερεές τροφές;

  • Τι θα χρειαστούμε;

  • Τι φαγητά μπορώ να προσφέρω στο μωρό μου;

  • Τι γίνεται με τα υγρά;

Κόστος Σεμιναρίου

25€ συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Εγγραφή στο σεμινάριο

Παρακολούθηση

Α) δια ζώσης παρακολούθηση,

Β) live webinar ( χωρίς ασύγχρονη δυνατότητα),

Γ) με ασύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία(δηλαδή μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε από τον χώρο της επιλογής σας, από κινητό, tablet ή υπολογιστή με απλά βήματα, ακόμα και για κάποιον ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία).

Εισηγητής σεμιναρίου

Καρκάση Βάνα, Λογοθεραπεύτρια, Εκπαιδευτικός

Βιογραφικό +-

Η Βάνα Καρκάση είναι Εκπαιδευτικός και Λογοθεραπεύτρια. Εργάζεται για πολλά χρόνια και με τις δύο ιδιότητές της στον ιδιωτικό τομέα. Ασχολήθηκε με το baby-led weaning όταν απέκτησε την πιο σημαντική ιδιότητά της, αυτή της μαμάς με το πρώτο της παιδί και ενώ ζούσαν με το σύζυγό της στην Αγγλία. Στην Ελλάδα η μέθοδος του baby-led weaning δεν είναι πολύ γνωστή. Τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος και ολοένα και περισσότεροι γονείς την δοκιμάζουν για να εισάγουν στερεές τροφές στα βρέφη τους. Στην ελληνική βιβλιογραφία και στις ελληνόφωνες ιστοσελίδες δεν υπήρχε κάτι οργανωμένο και ολοκληρωμένο που να αφορά στη μέθοδο αυτή, παρά μόνο μικρές αναφορές. Απαντώντας στο κενό αυτό, δημιούργησε το www.babyledweaning.gr και το εγχειρίδιο-ημερολόγιο με πλήρεις οδηγίες για τη μέθοδο αυτή στα ελληνικά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πώς ακριβώς γίνεται η γνωριμία του μωρού με τις στερεές τροφές με δική του πρωτοβουλία , χωρίς να αλέθουμε τις τροφές και χωρίς το οικογενειακό φαγητό να γίνεται πεδίο μάχης καθημερινά.
Πως το μωρό σας θα ξεκινήσει τη γνωριμία του με τον κόσμο των άλλων τροφών πέρα από το γάλα, δίνοντας του τη δυνατότητα να ανακαλύψει μόνο του τη στερεά τροφή.
Η εισαγωγή στερεών τροφών είναι για τους περισσότερους γονείς μια στρεσογόνος διαδικασία, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές και συχνά αντικρουόμενες οδηγίες.

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένο πως οι πρώτες τροφές του μωρού και μάλιστα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να είναι αλεσμένες!

Εγγραφή στο σεμινάριο

Συχνές ερωτήσεις

. Υποστηρίζονται οι Ενδοκοινοτικές συναλλαγές για έκδοση τιμολογίου;

Η πληρωμή στην m-Learn δέχεται ενδοκοινοτικές συναλλαγές χωρίς την χρέωση του ΦΠΑ και η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χρειάζεται απλά στη σελίδα πληρωμής της πλατφόρμας  να πατήστε το “ΑΦΜ για έκδοση τιμολογίου” και να το καταχωρήσετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα VIES. 

1. Υπάρχει περιορισμός πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το σεμινάριο;

Το σεμινάριο ξεκινά όταν εσείς θελήσετε. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το σεμινάριο, ξεκινώντας και σταματώντας όσες φορές θέλετε.

2. Σε τι γλώσσα είναι τα σεμινάρια;

Υπάρχουν σεμινάρια σε όλες τις γλώσσες αλλά κυρίως στην Ελληνική. Τα σεμινάρια που θα παρακολουθείτε και θα υπάρχουν από επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλη χώρα πέρα από την Ελλάδα, θα έχουν υπότιτλους.

3. Όταν ολοκληρώσω την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου, θα αποκτήσω βεβαίωση παρακολούθησης;

Εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε Θα παραλάβετε επίσημη Βεβαίωση Παρακολούθησης – Πιστοποίηση του σεμιναρίου.

Θα τη λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή μέσω email, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου σας.

Ημερολόγιο σεμιναρίων

Δεκέμβριος, 2022

eBook

Εγγραφείτε
στο newsletter μας

για να λαμβάνετε το ημερολόγιο των σεμιναριών μας και για να κατεβάσετε το eBook μας.

intro video

YouTube video
X